čtvrtek 19. ledna 2017

Lék na každej moribundus



a nejoblíbenější dospělácká polívka, jede u nás už rok.
Zelený natě (nejvíc nám chutná kombinace čerstvýho špenátu a koriandru, na fotce zrovna polníček) a jarní cibulka, trocha kuřecího masa z vývaru (ale jde to i vegansky - stačí vynechat maso a místo vývaru použít "miso vývar" :-) ), kostičky česnekového (nebo marinovaného) tofu promíchané s trochou tamari nebo jiné sojové omáčky a opražené na trošce oleje, rýžové nudle, strouhaný zázvor, stříkanec sojovky a špetka chilli  (v sezoně klidně čerstvá paprička). Na jaře přidávám naklíčené mungo.
Zalívám vroucím kuřecím vývarem - ten vařím pomalu několik hodin s trubkami (stonky) od libečku (které si mrazím do zásoby), celou cibulí, pár stroužky česneku a oblíbeným kořením.
Lze doostřit chilli olejem.
Protáhne dutiny dokonale a vzhledem k pokračující imunizaci (ach ty mrazy) je stále v kurzu ;-).

6 komentářů:

  1. Zdeni, obdivuji jak dokážeš vařit. Já některe ingredience ani neznám, natoz z nich něco dobrého uvařit 😁 Opatrujte se a přeju, ať jste fit. My se v tom stále tak nějak plácáme 😕 papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, od té doby, co jsme trochu změnili stravu, jsou tohle (asi až na ten koriandr) suroviny, co máme pořád doma. Moc děkuju, zrovna se nám vysely neštovice :-(. Tak hodně zdraví! ;-)

      Vymazat
    2. Jasný, však já to chápu. Vau, neštovice, ale máte je v zimě, takže paráda, v létě by to byl masakr a už to budete mít aspoň za sebou!! Držte se! :-)

      Vymazat
  2. Mňam! Tak příští týden to vyzkouším!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ujíždím těžce, Jani. Líbí se mi, že se to tváří jako polívka a přitom je to plnohodnotné jídlo včetně pitného režimu ;-).

      Vymazat
  3. Ta vypadá parádně! Vzhledem k nepolevující chřipce určitě vyzkouším:-)Petra

    OdpovědětVymazat